Güçlü Çocuklar Kongresi 22 Mart 2018 günü üniversitemizde gerçekleştirilecektir.

Kongre katılımı ücretsizdir... Kayıt için anja_grau@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz...

Neden spor?

• Küçük çocuklar,  yaşamlarının başlangıcında hareket vasıtasıyla öğrenirler.
  • Beyinin bilişsel ve motor bölümleri birbirine bağlıdır ve etkileşim içindedir.
  • Düzenli fiziksel hareket,  beyindeki kan dolaşımı ve metabolizma aktivitelerini artırması nedeniyle bilişsel süreçleri geliştirir.
  • Beyinde, motorik ve bilişsel süreçlerden sorumlu olan alanlar vardır - motorik zor bir durumla başa çıkmak, aynı zamanda bilişsel süreci de (örneğin, yüksek konsantrasyonlu görevler)  geliştirir.
  • 4-8 yaş arasındaki çocuklar  çabuk sıkıldıkları için eğlenceli ve heyecan verici oyunlar veya görevlerle yeniden aktif hale getirilebilirler.

Spor ve öğrenme

• Öğrenme süreci,    stres, beslenme, hareket ve tv-medya kullanımı gibi faktörlerden etkilenir.
  • Bir okul gününde,  çoğu etkinlik oturularak yapılmakta, bu da yüksek konsantrasyon kaybına sebep olmaktadır.
  • Yemek önemli bir faktördür – Sağlıksız beslenme , aşırı  şeker/yağ kullanımı yorgunluğa neden olur,  öğrenmeyi ve dikkat toplamayı olumsuz olarak etkiler.

Spor ve sağlık

• Türkiye Sağlık Bakanlığı 2010 yılında obezite oranının ciddi oranda artış gösterdiğine ve günümüzde %15 civarında olduğuna dikkati çekerek, diyabet tedavisi görenlerin de son 12 yılda % 90 arttığını belirtmiştir.
  • Modern toplumların önemli bir sorunu hareket eksikliğidir.  Çocukların sağlıklı olabilmesi için haftada 5 defa, 60 dakika boyunca aktif olmaları gerekir.
  • Az hareket, özellikle çocukluk döneminde obezite ve diyabet gibi sağlık sorunlarına yol açmaktadır.
  • Hareket sadece geleneksel sporlardan ibaret değildir,  (çocuk bahçesinde oynamak, ağaca tırmanmak, arkadaşlarla koşuşturmak, bisiklete binmek de spor olabilir).

Güçlü çocuklar projesi:

• Proje süresi 18 aydır, proje Ocak 2017’de başlamıştır.
  • Erasmus+ Sport 2016 Programı kapsamında 5 Avrupa ülkesi ile ortaklık sağlanmıştır.
  • Programın teması sosyal eşitlik çerçevesinde  herkese  spora katılım için eşit fırsat sağlanmasıdır - (Herkes için spor).
  • 60 AB Projesi arasında,  Türkiye’den sadece 1 proje kabul edilmiştir.

Atölyeler :

• Açık hava eğitimi
  • Jimnastik
  • Müzik ve dans
  • Sosyal öğrenim / Grup ile öğrenim

Atölyeler: BESYO

Saat: 13:00 – 14:30

Atölye 1 – Her gün kullanılan materyaller ile jimnastik (Almanya / Laura Supprian)

Atölye 2 - Beden eğitiminde ortak öğrenim ve sağlıklı yaşam süreçlerinin geliştirilmesi

(Belçika / Hugo Verkest)

Atölye ÇABACAM:

Saat : 13:00 – 14:30