ÇABAÇAM, Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı'na seçildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi (ÇABAÇAM), Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı' na seçildi.

Üniversitemiz, Yerel Yönetim ve Sivil Toplum Örgütleri’nin paydaşlarının koordinasyonu ve işbirliğine güzel bir örnek model teşkil edecek şekilde İstanbul ÇABA Derneği ve Çanakkale Kepez Belediyesi destek ve işbirliğiyle 2008 yılı Mart ayından itibaren özellikle toplum katılımlı işbirliklerinin oluşturulması yoluyla gelişimsel olarak risk altında olan dezavantajlı çocuklar ve aileleri için erken çocukluk hizmetlerini sağlamak ve hizmet öncesi öğretmen adaylarının teori ile pratiği bir araya getirmeleri ve yaparak-yasayarak öğrenmeleri için onlara uygun fırsatlar vermek amacıyla yol çıkan ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitim Merkezi Projesi (ÇABAÇAM), Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı'nda "Fark Yaratan" olarak seçilmiştir. Proje kapsamında bugüne kadar 4-6 yaş arasında toplam 135 çocuğumuza, ailesine ve 250’ye yakın hizmet öncesi öğretmen adayına eğitim sağlanmıştır.

Üniversitemiz ev sahipliğinde yürütülen Projemize başlangıcından itibaren destek veren Sivil Toplum Örgütü Paydaşımız İstanbul ÇABA Derneği'ne, Yerel Yönetim Paydaşımız Kepez Belediyesine ve tüm ÇABAÇAM gönüllülerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Doç. Dr. Ebru AKTAN ACAR

ÇABAÇAM Proje Koordinatörü